Drum

Een drumstel (ook: drums) is een verzameling slagwerkinstrumenten die door een enkele persoon, een drummer, bespeeld wordt.


De basisopstelling van een drumstel bestaat uit een aantal trommels en een aantal bekkens:

  • Bass drum (ook: "kick")
  • Snaredrum
  • High tom, mid tom en low tom
  • Floor tom
  • Hihat
  • Bekkens (ook: cymbalen )

Daarnaast kan gebruikgemaakt worden van andere slaginstrumenten zoals koebellen, woodblocks, triangels, buisklokken of tamboerijnen.


De drummer bespeelt het drumstel met drumstokken of brushes. De stokken geven een hard geluid, de brushes geven een zacht en wat 'waterig' geluid. Een kenmerk van een drummer is dat hij zijn handen en voeten onafhankelijk van elkaar beweegt in een bepaald ritme. Dit natuurlijk zonder de maat te verliezen.


De eerste voorloper van de euphonium werd gemaakt aan het begin van de achttiende eeuw en heette de serpent. Het instrument dankt zijn naam aan zijn slangachtige vorm. De serpent was gemaakt van hout, koper of zilver, werd gebruikt in het leger en als begeleiding voor kerkkoren. Het instrument had zes gaten om verschillende tonen te krijgen, want de ventiel was nog niet uitgevonden. Het had een mondstuk van been of ivoor om op te spelen.

Geschiedenis

In andere talen...

Engels

Frans

Duits

Italiaans


Drum set

Ensemble batterie

Schlagzeug

Batteria

Voor meer informatie over onze instrumenten klik hier:

REPETITIELOKAAL


Zaal Carpus

Ravestijnstraat  2

3191 Hever


CONTACT


E.  info@albertieners.be

W. www.albertieners.be

Copyright @ All rights reserved